Schrijf- & Uitgeeftips

7 Basistips voor schrijvers
Als schrijver vliegen de schrijftips en -termen, de do’s and don’ts en de tips & tricks je om de oren. Zeker als beginnend schrijver weet je van gekkigheid niet meer wat je moet doen en waar je moet beginnen in de informatiebrei. In dit blog deel ik zeven basistips met je. Tips waarop je altijd kan terugvallen. Deze tips zijn trouwens ook handig om je geheugen op te frissen.😉

Tips voor een prettig leesbaar verhaal - deel 5
Dit is deel 5 in de blogserie met tips voor een prettig leesbaar verhaal. Of je nu een kort verhaal schrijft of een manuscript met meer dan 100.000 woorden, de elementen voor een prettig leesbaar verhaal, waarin je je lezer stimuleert om verder te lezen, zijn eigenlijk hetzelfde.

Het boekomslag: je visitekaartje. Waar let je op?
Is je boek inhoudelijk (bijna) klaar? Dan is het tijd om aan de slag te gaan met je boekomslag. De cover, achterflap en rug van je boek vormen samen het boekomslag. Dit is je visitekaartje! In de (online) boekwinkel of bibliotheek zorgt een aantrekkelijke, originele omslag ervoor dat je boek opvalt en mensen overgaan tot aanschaf – of lenen. De cover kun je ook goed gebruiken als je promotie wil maken voor je boek, en daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen!

Yes! Naar de drukker. Waar let je op?
Je bent helemaal klaar met je boek... Het is eindelijk zover. Je boekenkindje is gelezen door proeflezers, een redacteur heeft inhoudelijk en tekstueel feedback gegeven, je hebt een corrector gevraagd naar de laatste onvolkomenheden te kijken, je cover is gereed, je flaptekst geschreven, je boek opgemaakt. Tijd om te drukken! Nee! Ho, stop de persen! Voor je je boek laat (proef)drukken, is het belangrijk je hele boek van voor tot achter onder de loep te nemen.

Tips voor een prettig leesbaar verhaal - deel 4
Dit is deel 4 in de blogserie met tips voor een prettig leesbaar verhaal. Of je nu een kort verhaal schrijft of een manuscript met meer dan 100.000 woorden, de elementen voor een prettig leesbaar verhaal, waarin je je lezer stimuleert om verder te lezen, zijn eigenlijk hetzelfde.

Tips voor een prettig leesbaar verhaal - deel 3
Dit is deel 3 in de blogserie met tips voor een prettig leesbaar verhaal. Of je nu een kort verhaal schrijft of een manuscript met meer dan 100.000 woorden, de elementen voor een prettig leesbaar verhaal, waarin je je lezer stimuleert om verder te lezen, zijn eigenlijk hetzelfde.

Je eigen tekst nakijken: 10 manieren
Ken je dat? Je hebt een verhaal geschreven of een bericht gemaakt voor je socials, je drukt op verzenden of plaatsen en ja hoor … je spot een fout. Hoe kan het nu toch dat je die fout niet eerder zag? En waarom zag de spellingscontrole van je tekstverwerker dit niet?! In dit blog licht ik 10 manieren toe waarop je je tekst kunt nakijken.

Tips voor een prettig leesbaar verhaal - deel 2
Dit is deel 2 in de blogserie met tips voor een prettig leesbaar verhaal. Of je nu een kort verhaal schrijft of een manuscript met meer dan 100.000 woorden, de elementen voor een prettig leesbaar verhaal, waarin je je lezer stimuleert om verder te lezen, zijn eigenlijk hetzelfde.

Tips voor een prettig leesbaar verhaal - deel 1
Dit is deel 1 in de blogserie met tips voor een prettig leesbaar verhaal. Of je nu een kort verhaal schrijft of een manuscript met meer dan 100.000 woorden, de elementen voor een prettig leesbaar verhaal, waarin je je lezer stimuleert om verder te lezen, zijn eigenlijk hetzelfde.

Taalissues waarvoor je een website kunt raadplegen
In dit blog deel ik tien taalissues waar ook redacteuren en tekstschrijvers soms een website voor raadplegen. Zo draai jij in het vervolg je hand niet meer om voor deze kwesties.