Redigeren en Herschrijven van Zakelijke Teksten

Heb je een tekst geschreven die door anderen gelezen gaat worden en wil je graag goed beslagen ten ijs komen? Dan ben je bij Tekst in Detail aan het juiste adres.

Afhankelijk van jouw wensen wordt je tekst geredigeerd of herschreven.

Waarom een tekst laten redigeren of herschrijven?

Waarom zou je je tekst laten redigeren of herschrijven? 

Hoe goed je kennis van de Nederlandse taal ook is, wanneer je lang aan een tekst gewerkt hebt, zie je door de bomen  eh, letters  soms het bos niet meer. Je wordt ‘leesblind’. 

Of misschien is schrijven niet helemaal jouw ding? Weet je wel dat je iets wil vertellen, maar niet precies wat en hoe of krijg je je boodschap niet helder op papier.

 

Heel begrijpelijk, maar wist je dat een tekst die niet lekker leest, onprofessioneel overkomt en dat mensen daardoor vaak voortijdig stoppen met lezen? Kromme zinnen, onlogische opbouw, herhalingen, dubbele spaties en verkeerd geplaatste komma’s zorgen ervoor dat je minder serieus genomen wordt én leiden de aandacht van de lezer af van je boodschap.

 

Daarom is het slim om je tekst te laten redigeren of herschrijven door een professional. Ik help je graag om je teksten prettig leesbaar en doelgericht te maken.

 

soort teksten

Je kan me inschakelen voor het redigeren en herschrijven van biomedische (wetenschappelijke) artikelen en aanverwante teksten als patiëntenfolders en tijdschriftartikelen en teksten die in de breedte iets te maken hebben met boeken en literatuur, zoals blogs, wetenschappelijke artikelen, socialmediaberichten en cursusteksten.

 

Ik kan me goed inleven in jouw doelgroep. Van wetenschappers en artsen tot mensen met een ziekte of aandoening en van startende tot gevorderde lezers en van beginnende schrijvers tot gevierd auteurs en alles ertussenin. 

 

Samen bepalen we doel en doelgroep en aan de hand daarvan redigeer of herschrijf ik je tekst. Dit kan op wetenschappelijk niveau, bijvoorbeeld voor wetenschappelijke artikelen, of op B1-niveau, bijvoorbeeld voor webteksten en patiëntenfolders, en alles ertussenin. 

werkwijze

Zakelijke teksten vereisen een andere aanpak dan boeken, en toch zijn er veel overeenkomsten. Ook zakelijke teksten moeten de lezer raken, maar ze mogen vooral duidelijk en doelgericht zijn. Welke informatie wil je dat er bij de lezer van je tekst blijft hangen? En wil je informeren, overtuigen, enthousiasmeren?

  

Wil je een tekst laten redigeren of herschrijven, dan gaan we in gesprek over onder andere je wensen, je doelgroep en boodschap en de tone of voice die past bij je bedrijf en doelgroep. Daarna wordt je tekst geredigeerd of herschreven en aan je voorgelegd. 

 

Tijdens de redactie wordt gekeken naar de zinsbouw en structuur van je tekst,  maar er wordt ook gelet op de consistentie van je taalgebruik en op (onnodige) herhaling en stopwoorden. Daarnaast kan ik met je meedenken over de opbouw van je tekst en kijken of het doel dat je voor ogen hebt duidelijk naar voren komt. Zo blijft je boodschap hangen en laat je een goede indruk achter bij de lezer.

 

Herschrijven gebeurt op basis van jouw huidige tekst. Ik zorg dat de tekst prettig leesbaar is en aansluit bij je doelgroep. Daarna wordt je tekst aan je voorgelegd.

 

Samen kijken we of de tekst past bij wat we voor ogen hadden tijdens het inputgesprek. Indien nodig worden veranderingen doorgevoerd. 

 

Laat je webteksten redigeren of herschrijven, dan kan ik laten checken of er verbetermogelijkheden zijn voor SEO (hoger komen in Google door middel van zoekmachineoptimalisatie). Op het gebied van SEO werk ik samen met Schrijfstudio Rachel van Charante.

Ander onderwerp of tekst laten schrijven?

Wil je een tekst met een ander onderwerp laten redigeren of herschrijven of wil je een tekst laten schrijven? 

Neem dan even contact met me op, dan kijken we naar de mogelijkheden of ik verwijs je, als je dat wil, door naar iemand in mijn netwerk.

Waarom Tekst in Detail?

Professioneel

 

Met verzorgde teksten kom je professioneel en geloofwaardig over. 

 

Duidelijk én doelgericht

Een duidelijke tekst die prettig leest, zorgt ervoor dat de aandacht van de lezer gaat naar wat je hem wil vertellen. Dat draagt eraan bij dat jij met je tekst het doel bereikt dat je voor ogen hebt.

 

SEO-proof

 

Laat je een webtekst redigeren of herschrijven dan wordt er gecheckt of er verbetermogelijkheden zijn voor SEO (hoger komen in Google). 


Dit vonden anderen


Zie voor mijn portfolio het tabblad portfolio en voor een overzicht van alle reviews het tabblad reviews.

Wat kost het Redigeren of Herschrijven van teksten?

De kosten voor redigeren of herschrijven zijn afhankelijk van je wensen en het aantal woorden van de tekst.

Zit je tekst bijvoorbeeld al goed in elkaar en wil je alleen tekstredactie laten doen of moet je tekst herschreven worden? En gaat het om een kort nieuwsbericht, een blog of een wetenschappelijk artikel?

 

Neem contact op om een vrijblijvend kennismakingsgesprek te plannen waarna je een offerte op maat ontvangt.

 

De offerte wordt gebaseerd op mijn uurtarief van € 55,- excl. btw.Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.