Redactie Zakelijke Teksten

Heb je een tekst geschreven die door anderen gelezen gaat worden en wil je graag goed beslagen ten ijs komen? Dan ben je bij Tekst in Detail aan het juiste adres.

Afhankelijk van jouw wensen wordt je tekst inhoudelijk of inhoudelijk en tekstueel geredigeerd.

Waarom een tekst laten redigeren?

Misschien is schrijven niet helemaal jouw ding? Weet je wel dat je iets wil vertellen, maar niet precies wat en hoe of krijg je je boodschap niet helder op papier. En hoe goed je kennis van de Nederlandse taal ook is, wanneer je lang aan een tekst gewerkt hebt, zie je door de bomen  eh, letters  soms het bos niet meer. Je wordt ‘leesblind’. 

 

Heel begrijpelijk, maar wist je dat een tekst die niet lekker leest, onprofessioneel overkomt en dat mensen daardoor vaak voortijdig stoppen met lezen? Een onlogische opbouw, tegenstrijdigheden, herhalingen, kromme zinnen, dubbele spaties en verkeerd geplaatste komma’s zorgen ervoor dat je minder serieus genomen wordt én leiden de aandacht van de lezer af van je boodschap.

 

Daarom is het slim om je tekst te laten redigeren door een professional. Ik help je graag om je teksten, duidelijk, prettig leesbaar en doelgericht te maken.

 

Vanaf februari 2025 heb ik weer ruimte voor nieuwe redactie-opdrachten.

Wil je een van die plekken in mijn agenda? Stuur me een mailtje.

soort teksten

Je kan me inschakelen voor het redigeren van biomedische (wetenschappelijke) artikelen en aanverwante teksten als patiëntenfolders en tijdschriftartikelen en teksten die in de breedte iets te maken hebben met boeken en literatuur, zoals blogs, wetenschappelijke artikelen, socialmediaberichten en cursusteksten.

 

Ik kan me goed inleven in jouw doelgroep. Van wetenschappers en artsen tot mensen met een ziekte of aandoening en van beginnende schrijvers tot gevesgtigde auteurs en alles ertussenin.

 

Samen bepalen we doel en doelgroep en aan de hand daarvan redigeer ik je tekst. Dit kan op wetenschappelijk niveau, bijvoorbeeld voor wetenschappelijke artikelen, tot B1-niveau, bijvoorbeeld voor webteksten en patiëntenfolders. 

werkwijze

Zakelijke teksten vereisen een andere aanpak dan boeken en toch zijn er veel overeenkomsten. Ook zakelijke teksten moeten de lezer raken, maar ze mogen vooral duidelijk en doelgericht zijn. Welke informatie wil je dat er bij de lezer van je tekst blijft hangen? En wil je informeren, overtuigen, enthousiasmeren?

  

Wil je een tekst laten redigeren, dan gaan we in gesprek over onder andere je wensen, je doelgroep en boodschap en de tone of voice die past bij je bedrijf en doelgroep. Daarna wordt je tekst geredigeerd en aan je voorgelegd. 

 

Tijdens de redactie denk ik met je mee over de opbouw van je tekst en ik kijk of het doel dat je voor ogen hebt, wordt bereikt. Tevens kijk ik naar de zinsbouw en structuur van je tekst,  maar ik let ook op de consistentie van je taalgebruik en op (onnodige) herhaling en stopwoorden. Zo blijft je boodschap hangen en laat je een goede indruk achter bij de lezer.

 

Laat je webteksten redigeren, dan kan ik laten checken of er verbetermogelijkheden zijn voor SEO (hoger komen in Google door middel van zoekmachineoptimalisatie). Op het gebied van SEO werk ik samen met Schrijfstudio Rachel van Charante.

Ander onderwerp of tekst laten (her)schrijven?

Wil je een tekst met een ander onderwerp laten redigeren of wil je een tekst laten (her)schrijven? 

Neem even contact met me op, dan kijken we naar de mogelijkheden of ik verwijs je, als je dat wil, door naar iemand in mijn netwerk.

Waarom Tekst in Detail?

Duidelijk én doelgericht

 

Een duidelijke tekst die prettig leest, zorgt ervoor dat de aandacht van de lezer gaat naar wat je hem wil vertellen. Dat draagt eraan bij dat jij met je tekst het doel bereikt dat je voor ogen hebt.

 

Professioneel

 

Met verzorgde teksten kom je professioneel en geloofwaardig over. 

 

SEO-proof

 

Laat je een webtekst redigeren dan wordt er gecheckt of er verbetermogelijkheden zijn voor SEO (hoger komen in Google). 


Dit vonden anderen


Zie voor mijn portfolio het tabblad portfolio en voor een overzicht van alle reviews het tabblad reviews.

Wat kost het Redigeren van zakelijke teksten?

De kosten voor het redigeren van zakelijke teksten is afhankelijk van je wensen en het aantal woorden van de tekst.

 

Bekijk voor een richtprijs het kopje zakelijke teksten op het tabblad tarieven.

 

Neem contact op om je wensen en mogelijkheden te bespreken. Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.