Yes! Naar de drukker. Waar let je op?
Je bent helemaal klaar met je boek... Het is eindelijk zover. Je boekenkindje is gelezen door proeflezers, een redacteur heeft inhoudelijk en tekstueel feedback gegeven, je hebt een corrector gevraagd naar de laatste onvolkomenheden te kijken, je cover is gereed, je flaptekst geschreven, je boek opgemaakt. Tijd om te drukken! Nee! Ho, stop de persen! Voor je je boek laat (proef)drukken, is het belangrijk je hele boek van voor tot achter onder de loep te nemen.
Tips voor een prettig leesbaar verhaal - deel 4
Dit is deel 4 in de blogserie met tips voor een prettig leesbaar verhaal. Of je nu een kort verhaal schrijft of een manuscript met meer dan 100.000 woorden, de elementen voor een prettig leesbaar verhaal, waarin je je lezer stimuleert om verder te lezen, zijn eigenlijk hetzelfde.

Tips voor een prettig leesbaar verhaal - deel 3
Dit is deel 3 in de blogserie met tips voor een prettig leesbaar verhaal. Of je nu een kort verhaal schrijft of een manuscript met meer dan 100.000 woorden, de elementen voor een prettig leesbaar verhaal, waarin je je lezer stimuleert om verder te lezen, zijn eigenlijk hetzelfde.
Je eigen tekst nakijken: 10 manieren
Ken je dat? Je hebt een verhaal geschreven of een bericht gemaakt voor je socials, je drukt op verzenden of plaatsen en ja hoor … je spot een fout. Hoe kan het nu toch dat je die fout niet eerder zag? En waarom zag de spellingscontrole van je tekstverwerker dit niet?! In dit blog licht ik 10 manieren toe waarop je je tekst kunt nakijken.

Werken met proeflezers. Waarom en Hoe?
Je hebt je verhaal op papier gezet, wat wordt de volgende stap? Je hoort andere auteurs weleens over proeflezers of ziet oproepjes voor proeflezers op social media voorbijkomen. Zou werken met proeflezers iets voor jou zijn?
Tips voor een prettig leesbaar verhaal - deel 2
Dit is deel 2 in de blogserie met tips voor een prettig leesbaar verhaal. Of je nu een kort verhaal schrijft of een manuscript met meer dan 100.000 woorden, de elementen voor een prettig leesbaar verhaal, waarin je je lezer stimuleert om verder te lezen, zijn eigenlijk hetzelfde.

Tips voor een prettig leesbaar verhaal - deel 1
Dit is deel 1 in de blogserie met tips voor een prettig leesbaar verhaal. Of je nu een kort verhaal schrijft of een manuscript met meer dan 100.000 woorden, de elementen voor een prettig leesbaar verhaal, waarin je je lezer stimuleert om verder te lezen, zijn eigenlijk hetzelfde.
Taalissues waarvoor je een website kunt raadplegen
In dit blog deel ik tien taalissues waar ook redacteuren en tekstschrijvers soms een website voor raadplegen. Zo draai jij in het vervolg je hand niet meer om voor deze kwesties.