Over Tekst in Detail


Tekst in Detail is opgericht door Sabine Mourits. Leuk dat je hier bent!

 

Nadat ik jarenlang op het lab had gewerkt, wilde ik meer gaan doen met taal en verhaal. Iets waar ik mijn hele leven al een passie voor heb. 

Als klein kind speelde ik al bibliotheekje en verzamelde ik boeken. Heerlijk vond ik dat!  En eigenlijk ben ik nooit veranderd.


Nadat ik veel had proefgelezen voor diverse auteurs en uitgevers trok ik de stoute schoenen aan en besloot te kijken of ik van boeken lezen mijn werk kon maken. Natuurlijk begreep ik dat ik dan wel iets meer moest doen dan alleen lezen ...

 

Dus ik deed een opleiding tot redacteur en volgde een cursus teksten corrigeren. Na lang wikken en wegen, begon ik in juni 2021 echt met mijn eigen bedrijf door me in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.

 

Tekst in Detail was geboren en sindsdien help ik je graag om jouw boekenkindjes nog mooier te maken dan ze al zijn. Daarnaast kan je me inschakelen voor de redactie van biomedische (wetenschappelijke) artikelen. Want mijn lab- en ziekenhuisachtergrond zal ik nooit vergeten, daarvoor vind ik de medische wetenschap veel te interessant. En ook redigeer ik teksten die iets te maken hebben met boeken, zoals blogs, wetenschappelijke artikelen, socialmediaberichten en cursusteksten.

waarom de naam Tekst in Detail?

Ik ben nogal perfectionistisch – en dan druk ik me zacht uit ... Soms is dat een vloek en soms een zegen. In mijn werk is het zeker een zegen. Auteurs en zakelijke klanten zeggen altijd dat ze het fijn vinden dat ik zo precies ben en op de details let. 

 

Die positieve precisie wilde ik graag terug laten komen in de naam van mijn bedrijf. Na lang puzzelen op titels en ondertitels of slogans werd het Tekst in Detail

Ook de slogans vroegen flink wat van mijn creativiteit. En omdat het redigeren van zakelijke teksten en boekredactie lastig op een goede manier in dezelfde slogan te vangen zijn, heb ik er gewoon twee.

Want dat is tenslotte wat jij als auteur wil. Je wil dat je lezer geraakt wordt door je boek, even uit de realiteit gaat en in zich in jouw wereld onderdompelt. Of dit nu de door jou gecreëerde wereld is bij een fictieboek of jouw persoonlijke wereld bij een autobiografie.

 

Wat ik daarbij het allerbelangrijkste vind, is dat het jouw boek blijft. Jouw schrijfstijl en -stem mag, nee moet, bewaard blijven. Daarom doen we het samen! Ik geef advies, tips en uitleg en probeer daarbij zo dicht mogelijk bij jou te blijven. Jij kijkt wat bij jou en je boek past. Heb je daarover vragen, dan gaan we in gesprek. Zo zorgen we samen voor het best mogelijke boek.

 

Ik redigeer je manuscript zowel inhoudelijk als inhoudelijke en tekstueel en doe dit met name voor thrillers, (spannende en psychologische) romans en (auto)biografieën.

 

Heb je een manuscript in een ander genre geschreven, neem even contact met me op, dan bespreken we de mogelijkheden.

Zakelijke teksten vereisen een andere aanpak dan boeken, en toch zijn er veel overeenkomsten. Ook zakelijke teksten moeten de lezer raken, maar ze mogen vooral duidelijk en doelgericht zijn. Welke informatie wil je dat er bij de lezer van je tekst blijft hangen? En wil je informeren, overtuigen, enthousiasmeren of ...?

 

Samen bepalen we doel en doelgroep en aan de hand daarvan redigeer ik je tekst. Dit kan op wetenschappelijk niveau, bijvoorbeeld voor wetenschappelijke artikelen, of op B1-niveau, bijvoorbeeld voor webteksten voor patiëntenorganisaties, en alles ertussenin. 

 

Je kan me inschakelen voor biomedische (wetenschappelijke) artikelen en allerhande boek- en literatuurgerelateerde teksten zoals blogs, cursusteksten, wetenschappelijke artikelen en socialmediaberichten.


Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.