Inhoudelijke en Tekstuele (eind)redactie

Heb je een verhaal geschreven en wil je het uitgeven – via een uitgever of in eigen beheer? Dan is het slim om je ruwe diamant voor te leggen aan een professionele redacteur voor boekredactie. Want of je nu een beginnende schrijver bent of juist al jaren meedraait in het vak: na maanden – of misschien wel jaren – van noeste arbeid zit je als auteur zó in je verhaal dat je herhalingen, tegenstrijdigheden, dubbele spaties of zelfs een plotfout gemakkelijk over het hoofd ziet. 

 

Tekst in Detail verzorgt zowel inhoudelijke als tekstuele redactie van fictie en non-fictie manuscripten voor auteurs die zelf willen uitgeven of hun manuscirpt willen aanbieden aan een uitgever en voor uitgevers die een freelance redacteur willen inhuren.

Ik heb ervaring met (auto)biografieën, thrillers, (spannende) romans, young adult, new adult, kinder- en jeugdboeken, naslagwerken en zelfhulpboeken. 

Samen zorgen we ervoor dat de inhoud staat als een huis en elke zin de lezer tegemoet glanst. 

 

Heb je een andere soort tekst waar ik naar mag kijken? Kijk dan bij Zakelijke Teksten.

Inhoudelijke Redactie

Ben je klaar met schrijven van je verhaal en heb je behoefte aan een frisse blik? Twijfel je over bepaalde punten in je verhaal of ben je vastgelopen? Dan helpt de inhoudelijke redactie van je boek je verder.


Bij inhoudelijke boekredactie wordt onder andere gekeken naar de opbouw van je verhaal, de inhoud, de personages en je schrijftechniek. Je ontvangt een uitgebreide rapportage en feedback in de kantlijn van je manuscript. Je krijgt tips en ideeën voor aanpassingen én uitleg over de gebruikte termen en over de regels en richtlijnen waarop mijn feedback is gebaseerd.


Samen maken we je verhaal nog sterker dan het al is.

Tekstuele (eind)redactie

Inhoudelijk staat je verhaal (inmiddels) als een huis, nu wil je natuurlijk ook dat het tekstueel in orde is. Bij de tekstuele (eind)redactie van je boek wordt gekeken naar de woorden, zinnen en alinea's die je hebt gebruikt om je verhaal op te schrijven.

 

Zijn alle woorden nodig, heb je de juiste woorden gekozen, lezen de zinnen prettig, staan de leestekens op de juiste plek? Kloppen de spreekwoorden of heb je ze verhaspelt? En nog veel meer! 


Samen maken we van je manuscript een vlot leesbaar verhaal dat qua woordkeus en zinsbouw past bij de doelgroep.

Dit vonden anderen


Correctie door een fris paar ogen

Na een of meerdere redactierondes zit, naast jij als auteur, je redacteur zo in het verhaal dat kleine fouten, of erger, over het hoofd worden gezien. Een corrector kan deze foutjes opsporen. Ik verwijs je graag door.


Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.