Inhoudelijke en Tekstuele Redactie

Heb je een verhaal geschreven en wil je het uitgeven – via een uitgever of in eigen beheer? Dan is het slim om je ruwe diamant voor te leggen aan een professionele redacteur. Want of je nu een beginnende schrijver bent of juist al jaren meedraait in het vak: na maanden  of misschien wel jaren  van noeste arbeid zit je als auteur zó in je verhaal dat je herhalingen, tegenstrijdigheden, dubbele spaties of zelfs een plotfout gemakkelijk over het hoofd ziet. 

 

Naast inhoudelijke redactie biedt Tekst in Detail diverse vormen van tekstredactie aan. Er is altijd een redactievorm die past bij jouw behoefte en budget. 

Ik heb ervaring met thrillers, (spannende) romans, young adult, new adult, kinder- en jeugdboeken, (auto)biografieën, naslagwerken en zelfhulpboeken. 

Samen poetsen we jouw tekst op tot elke zin glanst.

 

Heb je een andere soort tekst waar ik naar mag kijken? Kijk dan bij Zakelijke Teksten.

Gedetailleerde Eerste Indruk

Ik kijk in detail naar 1000 woorden van jouw verhaal. Daarbij let ik onder meer op de opmaak van de tekst, spelling en grammatica, dialogen en consistentie. De Gedetailleerde eerste indruk geeft een duidelijk beeld van waar je tekst taalkundig en qua schrijftechniek goed in elkaar zit en waar je aan kunt werken. Daarnaast kun je kennismaken met mijn werkwijze. Zo krijg je een goede indruk of je mijn manier van feedback geven prettig vindt.

Manuscriptpakket

Heb je een verhaal geschreven en wil je professionele begeleiding om jouw ruwe diamant van A tot Z te polijsten? Kies dan voor dit totaalpakket. We gaan van begin tot eind door je tekst, dat doen we in vier rondes.

In de eerste ronde analyseer ik je verhaal. Daarna volgen drie redactierondes. 

Ik kijk naar je verhaallijn, plot, personages, zinsopbouw, woordkeus en nog veel meer. Je krijgt tips, ideeën en uitleg aangereikt in een uitgebreide rapportage en door middel van opmerkingen in de kantlijn, daarnaast werk ik met wijzigingen bijhouden in je Word-document om tik- en spelfouten te verbeteren en om kleine wijzigingen aan te brengen.

Zo maken we van je verhaal een uitgeefwaardig eindproduct!


Redactiepakket

Staat je verhaal inhoudelijk als een huis, maar wil je dat het ook taalkundig en qua schrijftechniek in orde is? Met het redactiepakket kies je voor een compleet pakket, van intensieve redactie en bondige redactie gaan we naar de puntjes op de i. 

Samen halen we het beste in je verhaal naar boven.

Kort Verhaalpakket

Heb je een kort verhaal geschreven en wil je zowel inhoudelijk als tekstueel het beste uit jouw verhaal halen, dan is een kort verhaalpakket, waarbij je persoonlijke en professionele begeleiding krijgt, wat je zoekt.

Dit pakket is zeer geschikt als je een of meerdere korte verhalen wil publiceren op je website of in een boek of als je je verhaal wil inzenden voor een wedstrijd.

Je krijg naast specifieke feedback op jouw ingestuurde verhaal ook twee uitgebreide rapportages met tips en suggesties die je op je andere verhalen en overige teksten kunt toepassen.

Inhoudelijke Redactie

Ben je klaar met schrijven van je verhaal en heb je behoefte aan een frisse blik? Twijfel je over bepaalde punten in je verhaal of ben je vastgelopen? Dan helpt inhoudelijke redactie je verder.

Bij inhoudelijke redactie kijk ik onder meer naar de opbouw van je verhaal, de inhoud, de personages en je schrijftechniek. Je ontvangt een uitgebreide rapportage en feedback in de kantlijn van je manuscript. Je krijgt tips en ideeën voor aanpassingen én uitleg over de gebruikte termen en over de regels en richtlijnen waarop mijn feedback is gebaseerd.

Samen maken we je verhaal nog sterker dan het al is.

Intensieve Tekstredactie

Zet je je eerste stappen op het schrijverspad en weet je niet zo goed hoe het zit met alle regels en richtlijnen? Of word je onzeker van de vele adviezen en ideeën en twijfel je waarmee je zal beginnen? Dan is mijn intensieve tekstredactie voor beginnende schrijvers, waarbij je persoonlijke begeleiding krijgt en we stapje voor stapje werken aan jouw schrijfdroom, geschikt voor jou.

Uitgebreide Tekstredactie - tot in detail

Is dit een van je eerste verhalen of schrijf je al langer, maar heb je moeite met taal en schrijftechniek, dan is uitgebreide tekstredactie, waarbij we tot in detail naar je verhaal kijken, geschikt voor jou. 

Ik kijk onder meer naar spelling en grammatica, interpunctie, leesbaarheid en tegenstrijdigheden, maar ook naar overbodige woorden, uitdrukkingen en gezegdes.

Waar ik op let is zeer uitgebreid en je tekst verbetert zienderogen.

Bondige Tekstredactie - schaven en schrappen

Ben je een ervaren schrijver? Of hebben meerdere proeflezers hun licht laten schijnen op je taalgebruik en schrijftechniek? Dan heb je wellicht voldoende aan een bondige redactie. Hierbij kijk ik onder meer naar spelling en grammatica, interpunctie, stijlfouten en zinsopbouw.

Samen schaven en schrappen we om je tekst te laten groeien.

Basisredactie - puntjes op de i

Tijdens het verwerken van feedback en het doen van aanpassingen sluipen er altijd kleine foutjes in je tekst. Een letter die is blijven staan, een spatie te veel of te weinig, een dubbel woord, een zin die net nog niet prettig leest of herhaling van een woord omdat je tekst hebt aangepast.

Tijdens de basisredactie vis ik zoveel mogelijk van deze onvolkomenheden uit je tekst. De laatste puntjes op de i worden gezet.

Liever redactie op maat?

Redactie op maat behoort vanzelfsprekend ook tot de mogelijkheden, neem contact met me op om je wensen en de mogelijkheden in een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek door te nemen.

Correctie door een fris paar ogen

Na een of meerdere redactierondes zit, naast jij als auteur, je redacteur zo in het verhaal dat kleine fouten, of erger, over het hoofd worden gezien. Een corrector kan deze foutjes opsporen.