Wie is Sabine?


Even voorstellen

Mijn naam is Sabine Mourits. Sinds juni 2021 ben ik eigenaar van Tekst in Detail en kun je mij inzetten als redacteur van manuscripten en zakelijke teksten. Daarnaast ben ik moeder van drie kinderen en ik woon met hen en mijn vriend in Poeldijk, een dorpje in het Westland.

 

Als redacteur zet ik mij in om, samen met jou, jouw verhaal te polijsten tot het glanst en het uitgeefwaardig te maken.

 

Wil je een prettig leesbare, doelgerichte zakelijke tekst? Afhankelijk van jouw wensen redigeer of herschrijf ik hem. Je kan me inschakelen voor biomedische (wetenschappelijke) artikelen en allerhande boekgerelateerde teksten.


Manuscripten

 

Als redacteur heb ik inmiddels tientallen auteurs mogen bijstaan bij het schrijven van hun boek. Zij omschrijven mijn werkwijze als precies en mijn benadering als persoonlijk. Respect voor jou en je verhaal staat daarbij centraal.

 

Jouw manuscript is en blijft van jou dus jij bepaalt. Ik denk met je mee, geef tips en reik ideeën aan. Daarnaast streep ik niet slechts weg wat 'fout' is, ik geef ook een heldere uitleg over de toegepaste regels en richtlijnen. Daardoor maak je niet alleen je manuscript nog mooier, maar kun je het geleerde ook toepassen op andere verhalen!

 

 

Zakelijke teksten

 

Voor meerdere bedrijven en particulieren heb ik diverse zakelijke teksten geredigeerd en herschreven. Jouw wensen staan daarbij centraal.

Mijn werk en werkwijze worden omschreven als professioneel en kwalitatief hoogstaand.

 

Ik kan me goed inleven in jouw doelgroep. Van wetenschappers en artsen tot mensen met een ziekte of aandoening en van startende tot gevorderde lezer en van beginnende schrijvers tot gevierd auteurs. 


Lab en ziekenhuis

Zoals vaker gebeurt, doe ik niet het werk waarvoor ik in eerste instantie ben opgeleid. Ik heb aan het HLO (Hoger Laboratorium Onderwijs) gestudeerd en heb jarenlang op een biomedisch research laboratorium gewerkt. Ook maakte ik nog een uitstapje naar het ziekenhuis, waar ik endoscopiën (maag-, darm- en longonderzoeken met een flexibele kijkbuis) inplande en patiënten voorlichting gaf over hun onderzoek en de voorbereidingen die ze daarvoor thuis moesten doen.

 


Het biomedische en wetenschappelijke vind ik nog steeds superinteressant! Als er in jouw manuscript iets medisch of wetenschappelijks verwerkt is, vind ik het erg leuk om te kijken of dat (in theorie) zou kunnen.

 

 

Je kan me ook altijd benaderen om alleen die delen van je manuscript te lezen waarin deze onderwerpen aan bod komen om te kijken of je dat correct of geloofwaardig zijn hebt beschreven.

plannen en organiseren is my middle name

Plannen en structuur aanbrengen zijn mij met de paplepel ingegoten en het is iets wat ik van nature makkelijk doe. Ik heb zowel op de basisschool en middelbare school daltononderwijs gehad en ook tijdens mijn loondienstbanen was het plannen van onderzoeken (zowel op het lab als in het ziekenhuis) iets wat ik graag deed en goed kon.

 

"Sabien, maak je de planning maar voor onderzoek x, dat doe jij makkelijker en beter dan ik" was iets wat ik regelmatig hoorde. Ik vond en vind het geen probleem.

 


Ook bij zakelijke teksten en manuscripten komt mijn planfetisch goed van pas! Heb jij moeite met de structuur van je boek of artikel of vind je het lastig om je schrijfwerk in te plannen in behapbare porties of het te organiseren rondom je werk en gezin? Ik help je graag.

Wist je dat...

  • ik, op het lezen van boeken na, Nederlands op school niet zo interessant vond? En dat biologie en wiskunde de vakken zijn waar ik het beste in was?
  • ik heel bang ben voor spinnen, maar niet voor muizen?
  • je me wakker mag maken voor boerenkool?
  • ik graag in Slovenië op vakantie ga en dat katten mijn favoriete dieren zijn?
  • ik na de geboorte van onze tweede al mijn boeken heb weggedaan wegens ruimtegebrek? 
  • ik nu een nieuwe kast aan het vullen ben met boeken waaraan ik heb meegewerkt? Een deel daarvan vind je op de afbeelding hieronder ...

Wil je meer over mij weten? Volg me op social media, daar deel ik ook schrijftips, of stuur me een berichtje of mailtje!

         

Ik spreek je graag!

Sabine
Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.