CURSUS

Schrijf een pakkend verhaal

Wil jij beter leren schrijven? Je boekidee sterk(er) neerzetten? Meer schrijftechnieken onder de knie krijgen? Een pakkend verhaal leren schrijven? En zo een boek schrijven waarmee je je lezers inpakt.

 

Volg dan Schrijf een pakkend verhaal.

Op dit moment wordt de vernieuwde digitale leeromgeving in orde gemaakt en ook aan deze webpagina wordt gewerkt. 

 

Je kan je daarom tijdelijk niet inschrijven. Wil je een mailtje ontvangen als je de cursus kan volgen? Geef je naam en e-mailadres door via de link hieronder.

Inschrijven voor 'Schrijf een pakkend verhaal', de unieke schrijfcursus van Tekst in Detail, kan binnenkort.

De begeleide cursus start in september. Aan de zelfstudie en de zelfstudie-plus kan je naar verwachting vanaf medio mei deelnemen.  

 

Tijdens de cursus leg je een stevige theoretische basis. De theorie toets je aan de hand van theoretische oefeningen en je past deze vervolgens toe op (oefeningen voor) je eigen verhaal.

 

Je kan 'Schrijf een pakkend verhaal' op drie manieren volgen

Als zelfstudie, zelfstudie-plus en als begeleide cursus. Net wat bij jou, je manuscript, je voorkennis, je besteedbare tijd en energie en je budget past.

 

 

Zelfstudie

 

Bij de zelfstudie krijg je theorie, theoretische oefeningen, oefeningen voor je eigen manuscript en twee opdrachten over je manuscript. Je gaat zelf en op je eigen tempo aan de slag.

 

Je werkt zelfstandig aan je manuscript, maar door de krachtige theoretische basis en de op elkaar afgestemde oefeningen en opdrachten heb je het gevoel dat je het niet alleen doet.

 

 

Zelfstudie-plus

 

Bij de zelfstudie-plus krijg je theorie, theoretische oefeningen, oefeningen voor je eigen manuscript en de twee opdrachten over je manuscript. Daarnaast kan je binnen 12 maanden na de start van de cursus de twee opdrachten laten voorzien van schriftelijke feedback. Daarmee kan jij je boekvoorstel verbeteren en je zet je de eerste 4000 woorden van je manuscript krachtig neer.

 

Je werkt zelfstandig, maar zeker niet alleen aan je manuscript. Door de krachtige theoretische basis en de slim op elkaar afgestemde oefeningen en de opdrachten voor je manuscript waarop je feedback krijgt, heb jij een partner in crime

 

 

Begeleide cursus

 

Bij de begeleide cursus gaan we een half jaar lang intensief samen aan de slag met je manuscript. Iedere drie weken krijg je een nieuwe module of opdracht en je levert – als je dat wil – alle oefeningen en opdrachten in. Daar krijg je schriftelijk feedback op en je mag je aangepaste oefeningen en opdrachten mailen voor nieuwe feedback. Ook zijn er twee coachingsgesprekken waarin we je manuscriptidee, je vragen en struggels bespreken. Door de persoonlijke feedback en de stok achter de deur leer jij het meest.

 

We werken samen toe naar de op dat moment best mogelijke versie van jouw manuscript. Zo pak jij je lezer in met een geweldig verhaal.

In deze situaties past ‘Schrijf een pakkend verhaal’ bij jou:

 

✅ Je hebt al een of enkele boeken of korte verhalen uitgegeven en wil nu een verdiepingsslag maken om een nog beter boek te publiceren.

 

✅ Je hebt de eerste versie van je verhaal (bijna) klaar en wil graag theoretische kennis opdoen en tegelijk aan je manuscript werken en zo een verhaal leren schrijven dat de lezer raakt.

 

✅ Je hebt een verhaalidee, maar weet niet hoe je dat uit moet werken en wil hulp om een inhoudelijk sterk én prettig leesbaar verhaal te schrijven.

 

✅ Je loopt vast tijdens het schrijven van je manuscript en wil meer theoretische kennis, stapsgewijs je schrijfproces stroomlijnen en gelijktijdig de theorie achter het schrijven van een pakkend verhaal toepassen op je manuscript. 

 

✅ Je wil meer kennis over het schrijven van fictie en verhalende non-fictie, hier in de praktijk mee oefenen en daarmee pakkende verhalen leren neerzetten.


Er zijn in september weer 10 plekken voor de begeleide cursus. Dus wees er snel bij.

Wat leer je?

In 6 modules van 6 tot 8 lessen nemen we de belangrijkste elementen van fictie en verhalende non-fictie door. 

Bij de cursus zitten 18 oefeningen, dit zijn zowel theoretische oefeningen als oefeningen voor je eigen manuscript.

In de 2 opdrachten gaan we in op je boekvoorstel – nodig als je je boek via een uitgever wil uitgeven en nuttig als je zelf gaat uitgeven – je boekpitch – waarom is jouw verhaal het waard om gelezen te worden – en we zetten de eerste bladzijden van je manuscript neer als een huis.

 

De lessen bevatten onderwerpen als: doelgroep, genre, spanningsboog, personages, perspectief, alinea-indeling & witregels en open of gesloten einde. Daarnaast behandelen we meerdere punten die van belang zijn voor een pakkend verhaal. Zoals actief schrijven, show, don't tell, herhaling vermijden en variatie in zinslengte en opbouw. Een belangrijk onderdeel van de cursus is het schrijven van dialogen, daar wijden we een hele module aan.

 

In totaal komen dus meer dan 40 elementen die met schrijven te maken hebben aan bod.


Wanneer

Zelfstudie & Zelfstudie-plus

 

Kies je voor de zelfstudie of zelfstudie-plus dan start je wanneer het jou uitkomt. Je hebt een jaar lang onbeperkt toegang tot de theorie, de oefeningen en de opdrachten.

 

Bij de zelfstudie-plus kan je binnen een jaar de opdrachten voor je eigen werk van feedback laten voorzien. Ga ervan uit dat de feedback binnen drie weken in je mailbox zit, uitgezonderd Nederlandse schoolvakanties, regio midden.

 

 

Begeleide cursus

 

De begeleide cursus start in september. De planning kan je hier downloaden.

 

Je ontvangt iedere drie weken een nieuwe module of opdracht. Je hebt ruim twee weken om de theorie door te nemen en de bijbehorende oefeningen of de opdracht te maken. Daarna lever je de oefeningen of de opdracht in voor feedback.

Als je de feedback hebt ontvangen, kan je deze verwerken en je oefeningen of opdracht opnieuw voorleggen.

 

De begeleide cursus start weer in september 2024 en duurt een half jaar. Inschrijven voor de wachtlijst is mogelijk.

 

Dit bereik je met de cursus:

✅ Theoretische kennis
✅ Praktische ervaring
✅ Je hebt een boekvoorstel om door een ringetje te halen (te gebruiken voor je (potentiële) uitgever of voor jezelf als promotiemiddel) 

✅ Je hebt een overtuigende boekpitch (voor je lezers en/of je (potentiële) uitgever) 
✅ De eerste 5 bladzijden van je manuscript staan als een huis

 

Je hebt de kennis en kunde voor het schrijven van een pakkend verhaal in huis. 


planning begeleide cursus


reviews


Waar en Hoe?

Je volgt Schrijf een pakkend verhaal op je eigen werk- of schrijfplek, het enige wat je nodig hebt, is een apparaat waarop je toegang hebt tot internet, mails kan ontvangen, pdf’s kan lezen en met MS Word kan werken. We hebben op Facebook een community, maar het is niet verplicht om daaraan deel te nemen.

 

Volg je de begeleide cursus dan kan je na de twee opdrachten een coachingsgesprek inplannen, dit is online (videobellen) of telefonisch. (De gesprekken zijn niet verplicht.)  Ook kan je dan je vragen, twijfels of struggels voorleggen via de mail of Voxer.

 

Onderling kan je zowel bij de zelfstudie, de zelfstudie-plus als de begeleide cursus overleggen in de community. Leg elkaar bijvoorbeeld eens een oefening voor en vraag om feedback. Dit is zeer leerzaam.

De prijs

Kies je voor de zelfstudie en wil je toch feedback op de twee opdrachten? Dat kan voor € 175,-.

 

* Kies je voor de zelfstudie-plus en betaal je in 2 termijnen, dan krijg je feedback op de twee opdrachten als de tweede termijn voldaan is.

 

 

Tarieven zijn exclusief 21% btw.

Ben je ondernemer of word je binnen 5 jaar ondernemer dan kan je de btw in veel gevallen terugvragen. 

Inschrijven

Inschrijven voor 'Schrijf een pakkend verhaal' kan op dit moment nog niet. De online omgeving wordt op dit moment in orde gemaakt.  

 

Wil je op de hoogte blijven en als eerste de kans hebben om je in te schrijven geef dan je naam en e-mailadres door via onderstaande link.

 

Er zijn in september 10 plekken voor de begeleide cursus. Dus wees er snel bij.

Dit vonden andere auteurs van onze samenwerking


Dus ben jij schrijver – beginnend of gepubliceerd – en:

✅ schrijf je graag fictie of verhalende non-fictie? Denk aan thrillers, (spannende) romans en (auto)biografieën.

✅ ben je geïnteresseerd in het verbeteren van je schrijftechniek?

✅ wil je de geleerde theorie gelijk toepassen in de praktijk?

     

Dan is deze cursus perfect voor jou!

contactformulier

Heb je vragen over de cursus? Wil je overleggen of de cursus geschikt is voor jou? Of wil je op de hoogte blijven van het opengaan van de nieuwe online leeromgeving?

 

Stuur me dan een mailtje. Ik beantwoord je vragen graag.

 

cursus@teksindetail.nl

 

 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.