Wil jij zelfstandig aan de slag met theorie en opdrachten voor je verhaal en zo een manuscript neerzetten dat inhoudelijk en tekstueel goed in elkaar zit, zodat je daarna vol vertrouwen de redactiefase in kan?
Kies dan voor de zelfstudie 'Het DNA van je manuscript', de online schrijfcursus van Tekst in Detail, waarbij je met de aangereikte bouwstenen bewezen effectief aan de slag gaat met je eigen manuscript. Je maakt je outline en (her)schrijft met behulp van de theorie en aandachtspunten je manuscript.
Waar andere schrijfopleidingen de focus leggen op theorie en theoretische opdrachten met antwoordmodellen, leer je met deze schrijfcursus hoe je jouw manuscript (her)schrijft.
Zo zorg je ervoor dat de basis stevig staat en je met een gerust hart verder kan met de volgende stap in jouw schrijf- en uitgeefproces.
‘Een zinvolle cursus voor zowel beginnende schrijvers als gepubliceerde auteurs.’
'Mijn verhaal staat nu veel steviger in de steigers en ik heb de tools om het verder grondig op te bouwen zodat ik een pakkend verhaal kan opleveren.'
May Laysen
✅ Je hebt een verhaalidee, maar weet niet hoe je dat uit moet werken. Je wil zelfstandig aan de slag met theorie en opdrachten om een inhoudelijk sterk én prettig leesbaar verhaal te schrijven, waarna je het kan herschrijven, zodat je een goede basis hebt voor het verdere schrijf- en uitgeefproces.
✅ Je hebt al een of enkele boeken uitgegeven en wil nu een verdiepingsslag maken om een nog beter boek te publiceren.
✅ Je hebt de eerste versie van je verhaal op papier staan en wil het herschrijven, maar je weet niet precies waarop je moet letten en wil dat leren.
✅ Je weet dat een herschrijfronde van de eerste versie van je manuscript noodzakelijk is, maar je weet niet hoe je dat aanpakt.
✅ Je hebt last van het ‘tweede-boek-syndroom’ en daardoor blokkeer je. Je wil je kennis verbreden en verdiepen om die blokkade te doorbreken en een nog beter boek te publiceren.
✅ Je hebt de eerste versie van je verhaal (bijna) af. Je wil graag theoretische kennis opdoen en tegelijk aan je manuscript werken, om zo een verhaal te schrijven dat de lezer raakt en waarmee je verder kan in het schrijf- en uitgeefproces. Wel zo efficiënt.
✅ Je loopt vast tijdens het schrijven van je manuscript. Je wil meer theoretische kennis, stapsgewijs je schrijfproces stroomlijnen en gelijktijdig de theorie achter het schrijven van een verhaal toepassen op je manuscript, om het daarna met de opgedane kennis te herschrijven.
'Supercursus,
die mij erg veel inzichten geeft en helpt mijn verhaal beter en pakkender te maken.'
José van der Hoorn
In deze online schrijfcursus werk je zowel aan de inhoud van je verhaal – plots, personages met hun intrinsieke en extrinsieke motivatie, spanningsbogen, setting en tijdsgeest –, als aan hoe je deze inhoud – met de juiste hoofdstukken, scènes, dialogen, alinea’s, zinnen en woorden – sterk op papier zet.
Wat je leert, pas je direct toe op (opdrachten voor) je eigen manuscript. De eindopdracht helpt je om je boek stevig in de markt te zetten en kan je ook goed gebruiken bij de marketing en promotie van je boek.
Na de zelfstudie zit je verhaal inhoudelijk en tekstueel goed in elkaar. Je kan vol vertrouwen de redactiefase in.
Want wist je dat een redacteur een matig of slecht manuscript nooit in een goed boek kan omtoveren? Een doordacht fundament is ontzettend belangrijk, en met deze cursus zorg je ervoor dat dat stevig staat. Daardoor kan de aandacht van je redacteur uitgaan naar specifieke aspecten van je verhaal, in plaats van naar de basiselementen. Je redacteur kan echt de diepte ingaan.
En dát zorgt er dan weer voor dat jij niet alleen een boek publiceert waar je ontzettend trots op bent, maar dat ook met plezier wordt gelezen, mensen raakt en mooie recensies krijgt.
🚀 Je gaat stap voor stap alle bouwstenen langs en leert waarom ze belangrijk zijn en hoe je ze kan toepassen op jouw manuscript.
🚀 Je krijgt motiverende opdrachten voor je manuscript die afgestemd zijn op de theorie.
🚀 De eindopdracht helpt je om je manuscript goed in de markt te zetten en kan je gebruiken voor de marketing en promotie van je boek.
🚀 Je (her)schrijft je manuscript tijdens de cursus, wel zo efficiënt.
📚 Je manuscript is klaar voor de redactiefase.
📚 Je hebt een boekvoorstel geschreven.
📚 Je hebt een overtuigende boekpitch geschreven.
📚 Je hebt veel theoretische kennis van creatief schrijven.
📚Je kan de opgedane kennis toepassen op al je verhalen.
🚀 José van der Hoorn kwam bij Eus’ boekenclub in de uitzending.
🚀 May Laysen werd tweede bij de romance wedstrijd van Sebes en Bisseling.
🚀 Een deelnemer werd benaderd door een grote uitgever.
🚀 Een deelnemer geeft haar derde manuscript uit via een uitgever.
🚀 Een deelnemer mag zijn manuscript sturen aan Harper Collins.
Theorie en praktijk samenbrengen
In 6 modules van in totaal 43 lessen nemen we de belangrijkste bouwstenen van fictie en verhalende non-fictie door.
Per module maak je een of meerdere opdrachten voor je eigen manuscript, waarna je zelfstandig aan de slag gaat met het (her)schrijven van je volledige manuscript.
De lessen bevatten onderwerpen als: doelgroep, genre, spanningsboog, personages, perspectief, alinea-indeling & witregels en open of gesloten einde. Daarnaast behandelen we meerdere punten die van belang zijn voor een pakkend verhaal. Zoals actief schrijven, show, don't tell, herhaling vermijden en variatie in zinslengte en opbouw. Een belangrijk onderdeel van de cursus is het schrijven van dialogen, daar wijden we een hele module aan.
In totaal komen er meer dan 40 bouwstenen die met schrijven te maken hebben aan bod in deze unieke schrijftraining.
Eindopdracht
In de eindopdracht komt alles samen. Je schrijft je boekvoorstel, stelt je boekpitch op en je zet de eerste vijf bladzijden neer als een huis.
Waar je dat allemaal voor nodig hebt, leg ik je graag uit.
'Sabine geeft professionele begeleiding op een manier die voor iedereen toegankelijk en begrijpelijk is.
De modules van de cursus zijn uitgebreid en leren je zo verschrikkelijk veel wat je moet weten als schrijver.'
Sander Haarsma
Buiten de theorie, de opdrachten bij de modules en de eindopdracht krijg je ook:
✅ Het DNA van je manuscript-werkboek, om alle gegevens van je verhaal in uit te werken. Invulbaar én aanpasbaar.
✅ Handig voor auteurs-boekje, met accounts, podcasts, naslagwerken etc. om te volgen, lezen, luisteren & kijken.
✅ Vermijdwoordenlijst, overzicht van woorden die door veel auteurs (te) vaak worden gebruikt. Inclusief templates waarop je kan noteren hoevaak jij die worden gebruikt hebt en hoeveel je er na het herschrijven nog over hebt.
Je volgt ‘Het DNA van je manuscript’ op je eigen werk- of schrijfplek in een online leeromgeving. Het enige wat je nodig hebt, is een apparaat waarop je toegang hebt tot internet, met MS Word kan werken en pdf's kan lezen.
Je krijgt (minimaal) een jaar toegang tot de online leeromgeving.
VIP-schrijftraining
Lijkt de zelfstudie je interessant, maar heb je behoefte aan begeleiding en feedback?
Dan is er ook een VIP-variant van ‘Het DNA van je manuscript’.
Bij de VIP-schrijftraining krijg je feedback op alle opdrachten en kan je ze nadat je de feedback hebt verwerkt nogmaals voorleggen. Je krijgt hulp on demand voor al je tussendoor vragen en we hebben een online of telefonisch eindgesprek.
Twijfel je?
Je kan tijdens de zelfstudie overstappen naar de VIP-training. Stuur me een berichtje, dan regelen we je overstap.
In juni, juli en augustus 100 euro korting op de VIP-schrijftraining met de code 'ZOMERKORTING'
Wil je in termijnen betalen, neem even contact met me op, je kan je niet via de website inschrijven.
✅ schrijf je graag fictie of verhalende non-fictie? Denk aan thrillers, romans en (auto)biografieën.
✅ wil je een nog beter verhaal neerzetten?
✅ wil je je schrijftechniek verfijnen?
✅ wil je dat wat je leert gelijk toepassen in de praktijk?
Dan is ‘Het DNA van je manuscript’ perfect voor jou!