Schrijven, Redigeren en Herschrijven van Zakelijke Teksten

Heb je een tekst geschreven of wil je een tekst laten schrijven die door anderen gelezen gaat worden en wil je graag goed beslagen ten ijs komen? Dan ben je bij Tekst in Detail aan het juiste adres. Afhankelijk van jouw wensen kan ik je tekst redigeren, herschrijven of schrijven. 


Waarom zou je je tekst laten redigeren, herschrijven of schrijven? 

Hoe goed je kennis van de Nederlandse taal ook is, wanneer je lang aan een tekst gewerkt hebt, zie je door de bomen  eh, letters  soms het bos niet meer. Je wordt ‘leesblind’. 

Of misschien is schrijven niet helemaal jouw ding? Weet je wel dat je iets wil vertellen, maar niet precies wat en hoe of krijg je je boodschap niet helder op papier.

 

Heel begrijpelijk, maar wist je dat een tekst die niet lekker leest onprofessioneel overkomt en dat mensen daardoor vaak voortijdig stoppen met lezen? Kromme zinnen, onlogische opbouw, herhalingen, dubbele spaties en verkeerd geplaatste komma’s zorgen ervoor dat je minder serieus genomen wordt én leiden de aandacht van de lezer af van je boodschap.


Daarom is het slim om je tekst te laten redigeren, herschrijven of schrijven door een professional. Ik kan je helpen om je teksten prettig leesbaar en doelgericht te maken.

Ben je een tekstprofessional en heb je voor jezelf of een klant een document geschreven? Ik help je graag om de redactionele puntjes op de i te zetten.

 

Denk daarbij aan de volgende teksten:

  • storytelling, columns, blogs en nieuwbrieven
  • wetenschappelijke artikelen en verslagen
  • brochures, folders en gidsen
  • webteksten en socialmediaberichten
  • sollicitatiebrieven, motivatiebrieven en cv's
Heb je een andere soort tekst? Neem contact met me op voor de mogelijkheden.

 

Tijdens de redactie controleer ik je tekst op zinsbouw en structuur, let ik op de consistentie van je taalgebruik en op (onnodige) herhaling en stopwoorden. Daarnaast kan ik met je meedenken over de opbouw van je tekst en kijken of het doel dat je voor ogen hebt duidelijk naar voren komt. 

Zo blijft je boodschap hangen en laat je een goede indruk op de lezer achter.

 

Herschrijven doe ik op basis van jouw huidige tekst. Ik ga graag met je in gesprek over het doel van je tekst, de boodschap die je wil overbrengen, de tone of voice die je wil toepassen en je doelgroep. 

Daarna zal ik je tekst herschrijven en aan je voorleggen.


Wil je een tekst laten schrijven dan gaan we in gesprek over onder andere je wensen, je doelgroep en boodschap en de tone of voice die past bij je bedrijf en doelgroep.

Daarna zal ik je tekst schrijven en aan je voorleggen.


Laat je webteksten redigeren of herschrijven, dan check ik of er verbetermogelijkheden zijn voor SEO (hoger komen in Google door middel van zoekmachineoptimalisatie). 

Laat je webteksten schrijven, dan wordt er een zoekwoordenonderzoek gedaan.

Op het gebied van SEO werk ik samen met Schrijfstudio Rachel van Charante.

Waarom Redactie, Schrijven of Herschrijven door Tekst in Detail?

Professioneel

Met verzorgde teksten kom je professioneel en geloofwaardig over. 

 

Duidelijk én doelgericht

Een duidelijke tekst die prettig leest, zorgt ervoor dat de aandacht van de lezer gaat naar wat je hem wil vertellen. Dat draagt eraan bij dat jij met je tekst het doel bereikt dat je voor ogen hebt.

 

SEO-proof

Laat je een webtekst redigeren, schrijven of herschrijven dan check ik of er verbetermogelijkheden zijn voor SEO (hoger komen in Google). 


Wat kost het Schrijven, Redigeren of Herschrijven van teksten?

De kosten voor Schrijven, Redigeren of Herschrijven zijn afhankelijk van je wensen en het (gewenste) aantal woorden van de tekst.

Zit je tekst bijvoorbeeld al goed in elkaar en wil je alleen tekstredactie laten doen, moet je tekst herschreven worden of wil je een tekst laten schrijven? Gaat het om een kort nieuwsbericht, storytelling naar aanleiding van een interview, een sollicitatiebrief of is het een uitgebreid rapport?

 

Neem contact op om een vrijblijvend kennismakingsgesprek te plannen waarna ik een offerte op maat kan verzorgen.

 

De offerte wordt gebaseerd op mijn uurtarief van € 55,-.

Ik maak gebruik van de kleineondernemersregeling (KOR) en reken geen btw.Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.