Is dit een van je eerste verhalen of schrijf je al langer, maar heb je moeite met taal en schrijftechniek, dan is uitgebreide tekstredactie, waarbij we de tekstuele basis van je verhaal goed neerzetten, geschikt voor jou.
Twijfel je welk type redactie het best bij jou en je verhaal past, dan raad ik de gedetailleerde eerste indruk aan. Dan kunnen we overleggen wat het meest geschikt is.
-> Overbodige woorden, stopwoorden, herhaling van woorden
-> Spreekwoorden, Gezegden en Uitdrukkingen
-> Consequent dezelfde spelling van namen, woorden etc.
-> Woordkeuze
-> Opmaak tekst
- Alinea-indeling
- Witregels
- Accentgebruik
- Aanhalingstekens
- Getallen
- Hoofdstuknummering
-> Zinnen
- Correcte opbouw
- Prettige leesbaarheid
- Variatie in opbouw van de zinnen
- Balans korte en lange zinnen
- Actief schrijven
-> Dialogen
- Geloofwaardigheid
- Dialooglabels
- Balans dialoog en overige tekst
Tevens kijk ik naar:
-> Interpunctie en Hoofdletters
-> Stijlfouten
-> Spelling en Grammatica
Vooraf bespreken we in een (online of telefonisch) kennismakingsgesprek je wensen en de mogelijkheden. Daarna ontvang je een offerte.
Voor ik begin met de redactie ontvang je een korte vragenlijst over je verhaal. Deze gebruik ik als leidraad tijdens mijn werkzaamheden.
Je hele manuscript wordt doorgenomen en daarna:
Precies & Persoonlijk
Mijn werkwijze is precies en mijn benadering is persoonlijk. Respect voor jou en jouw verhaal staat daarbij centraal.
Jouw verhaal blijft van jou
Jouw manuscript is en blijft jouw verhaal. Ik denk met je mee en hou daarbij rekening met jouw eigenheid als schrijver en met je
schrijfstijl.
Leerzaam
Ik streep niet zomaar weg wat 'fout' is, maar geef een heldere uitleg. Daarmee verbeter je niet alleen je manuscript, maar leer je ook beter schrijven!
Ik maak gebruik van de kleineondernemersregeling (KOR) en reken geen btw.
Redactie op maat behoort vanzelfsprekend ook tot de mogelijkheden, neem contact met me op om dit in een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek door te nemen.
Extra informatie:
Er is nu een redactieronde gedaan. Hoe meer correcties en aanpassingen er door een redacteur gedaan moeten worden, hoe groter de kans is dat niet alle fouten of verbetermogelijkheden gezien zijn. Daarnaast verander je zelf dingen in je tekst waardoor er nieuwe fouten kunnen ontstaan. Ik raad daarom aan om bij meer dan 25 aanpassingen per 1000 woorden nog een tekstredactieronde te laten doen door mij of een andere redacteur en, als je zelf wil uitgeven, om een corrector je zetproef te laten corrigeren.
Als je het manuscript aanbiedt aan een uitgever zal deze waarschijnlijk (ook) redactie doen. Daarmee waarborgt de uitgever dat het volgens zijn richtlijnen en passend binnen zijn fonds wordt uitgegeven. Zo komen ook de kleine onvolkomenheden aan het licht, dat maakt een tweede redactieronde of tekstcorrectie na onze redactie niet noodzakelijk.