Manuscriptpakket

Een compleet pakket, van inhoudelijke redactie tot en met de puntjes op de i.

Waarom?

Heb je een verhaal geschreven en wil je professionele begeleiding om jouw ruwe diamant van A tot Z te polijsten? Kies dan voor dit totaalpakket. Daarmee maken we van je verhaal een uitgeefwaardig manuscript. Wil je je manuscript ter beoordeling aanbieden aan een uitgever, dan staat er een stevig fundament.

 

Twijfel je welk type redactie het best bij jou en je verhaal past, dan raad ik de gedetailleerde eerste indruk aan. Dan kunnen we overleggen wat het meest geschikt is voor jou en je verhaal.


Waar kijk ik naar? & Wat krijg je?

Vooraf bespreken we in een (online of telefonisch) kennismakingsgesprek je wensen en de mogelijkheden. Daarna ontvang je een offerte. 

Voor ik begin met de redactie krijg je een korte vragenlijst over je verhaal. Deze gebruik ik om te kijken hoe je verhaalidee is uitgewerkt en als leidraad tijdens mijn werkzaamheden. Daarna gaan we van A tot Z door je tekst waarbij ik rekening hou met jouw eigenheid als schrijver en je schrijfstijl. Het is en blijft jouw verhaal, jouw idee. 

 

1. Ik begin met een inhoudelijke redactie. Dan kijk ik naar je verhaallijn, plot, personages en meer.

 

Je krijg je tips, ideeën en uitleg aangereikt in een uitgebreide rapportage en door middel van opmerkingen in de kantlijn van je document. Tevens ontvang je een pdf met uitleg over hoe je kunt werken met wijzigingen bijhouden en opmerkingen in de kantlijn.

Natuurlijk kun je na deze analyse met me sparren over veranderingen die je wil aanbrengen en feedback die je al dan niet wil toepassen.

 

Staat de basis van je verhaal? Dan gaan we aan de slag met de volgende drie tekstredactierondes:

2. Uitgebreide tekstredactie

 

We starten met uitgebreide tekstredactie.

Je krijgt feedback op alle aspecten van de tekstredactie, jij verwerkt deze feedback en kunt door middel van het beantwoorden van opmerkingen je vragen stellen die ik in de volgende ronde beantwoord.

In deze redactieronde zetten we de tekstuele basis van je verhaal goed neer.

 

3. Bondige tekstredactie

 

Daarna volgt bondige tekstredactie waarbij ik in eerste instantie kijk naar wat je hebt aangepast en herschreven. Ook lees ik de hele tekst nogmaals door, er komen bijna altijd kleine verbeterpunten bovendrijven die eerder onder de oppervlakte bleven.

We schaven en schrappen tot er een diamant verschijnt.

 

4. Basisredactie

 

Tot slot is de basisredactie aan de beurt. Bij het herschrijven van teksten sluipen er bijna altijd kleine fouten in je tekst, daar kijken we in deze ronde naar.

Samen zetten we de puntjes op de i. 


Tijdens de tekstredactierondes werk ik in jouw Word-document met wijzigingen bijhouden om tik- en interpunctiefouten te verbeteren en om kleine wijzigingen door te voeren. Ook maak ik opmerkingen in de kantlijn met daarin uitleg over de regels en richtlijnen, vragen over je tekst en suggesties. Jij bepaalt wat je wel en niet toepast, je krijgt tips en adviezen en kunt natuurlijk overleggen, maar het is en blijft jouw verhaal.

 

Voor meer informatie over de inhoud van de verschillende onderdelen kun je kijken bij de specifieke kopjes.

Waarom Tekst in Detail?

Precies & Persoonlijk

Mijn werkwijze is precies en mijn benadering is persoonlijk. Respect voor jou en jouw verhaal staat daarbij centraal.

 

Jouw verhaal blijft van jou

Jouw manuscript is en blijft jouw verhaal. Ik denk met je mee en hou daarbij rekening met jouw eigenheid als schrijver en met je schrijfstijl.


Leerzaam

Ik streep niet zomaar weg wat 'fout' is, maar geef een heldere uitleg. Daarmee verbeter je niet alleen je manuscript, maar leer je ook beter schrijven!


Wat kost het manuscriptpakket?

  • Tot 20.000 woorden: € 197,50 + € 44,50 per 1000 woorden
  • Vanaf 20.000 woorden: € 44,50 per 1000 woorden

Ik maak gebruik van de kleineondernemersregeling (KOR) en reken geen btw.

Extra informatie:

Omdat we beiden zo in het verhaal zitten, bestaat er een gerede kans dat we kleine fouten, of erger, over het hoofd zien. Ik raad daarom aan om, als je zelf wil uitgeven, een corrector je zetproef te laten corrigeren.

Als je het manuscript aanbiedt aan een uitgever zal deze waarschijnlijk (ook) redactie doen. Daarmee waarborgt de uitgever dat het volgens zijn richtlijnen en passend binnen zijn fonds wordt uitgegeven. Zo komen ook de kleine onvolkomenheden aan het licht, dat maakt een correctieronde na onze redactie niet noodzakelijk.


Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.