Kort Verhaalpakket

Een totaalpakket voor je korte verhaal met inhoudelijke én tekstuele redactierondes plus twee uitgebreide rapportages.

Waarom?

Heb je een kort verhaal geschreven en wil je zowel inhoudelijk als tekstueel het beste uit jouw verhaal halen, dan is een kort verhaalpakket, waarbij je persoonlijke en professionele begeleiding krijgt, wat je zoekt.

Dit pakket is zeer geschikt als je een of meerdere korte verhalen wil publiceren op je website of in een boek (bundel) of als je je verhaal wil inzenden voor een wedstrijd.

Je krijg naast specifieke feedback op jouw ingestuurde verhaal twee uitgebreide rapportages  een inhoudelijke en een tekstuele  met suggesties, tips en uitleg die je op je andere verhalen en overige teksten kunt toepassen.


Waar kijk ik naar en wat krijg je?

Vooraf bespreken we in een (online of telefonisch) kennismakingsgesprek je wensen en de mogelijkheden. Daarna ontvang je een offerte. 

Voor ik begin met de redactie krijg je een korte vragenlijst over je verhaal. Deze gebruik ik als leidraad tijdens mijn werkzaamheden.

 

We kijken zowel inhoudelijk als tekstueel naar je verhaal.

 

1. Inhoudelijke redactie

Eerst kijk ik naar je verhaal zelf. 

Staat je plot als een huis of kan het sterker? Hoe zit het met de spanningsboog en clichés? Hoeveel personages gebruik je en hoe heb je ze uitgewerkt?

Zijn je dialogen waarheidsgetrouw? Past de titel bij het verhaal? Hoe zit het met het einde, past dat bij het verhaal, komt het abrupt of rek je het einde juist ver uit?

 

Het is mijn verhaalanalyse voor een kort verhaal waarbij je een of twee keer je herschreven tekst kunt insturen waarna ik je verhaal nogmaals lees en indien nodig nieuwe feedback geef.

 

Ik neem in een keer het hele document door en daarna:

  • ontvang je een uitgebreide rapportage met mijn bevindingen, tips en ideeën voor aanpassingen. Ook ontvang je uitleg over de gebruikte termen en over de regels en richtlijnen waarop mijn feedback is gebaseerd. Dit document is ook voor toekomstige verhalen en andere teksten nuttig omdat hier feedback in staat die je op allerlei teksten kunt toepassen.
  • ontvang je jouw Word-document met feedback via opmerkingen in de kantlijn en wijzigingen bijhouden.
  • ontvang je een pdf met uitleg over hoe je kunt werken met wijzigingen bijhouden en opmerkingen in de kantlijn.
  • bespreken we (online of telefonisch) jouw vragen en mijn bevindingen in een gesprek van ongeveer een uur.

Als je mijn feedback hebt verwerkt, waarbij jij bepaalt wat je wel en niet toepast, kijk ik nogmaals inhoudelijk naar je verhaal.

2. Tekstuele redactie

Als je verhaal inhoudelijk op orde is, krijg je tekstuele feedback. 

Hoe heb je de zinnen opgeschreven: ik kijk naar zinsconstructies, afwisseling in zinslengte en ritme in de tekst, overbodige woorden, woordkeus en gebruikte spreekwoorden. Tevens let ik op herhaling van woorden en kijk ik naar de vormgeving van alinea's en dialogen. 

 

Je kunt deze ronde het beste vergelijken met mijn uitgebreide tekstredactie waarbij je een of twee keer je verhaal kunt insturen om feedback op je aanpassingen te krijgen.

 

Ik neem in een keer het hele document door en daarna:

  • ontvang je een uitgebreide rapportage gericht op taalgebruik en schrijftechniek. Hierin staan mijn bevindingen, tips en ideeën voor aanpassingen. Ook ontvang je uitleg over de gebruikte termen en over de regels en richtlijnen waarop mijn feedback is gebaseerd. Dit document is ook voor toekomstige verhalen en andere teksten nuttig omdat hier feedback in staat die je op allerlei teksten kunt toepassen
  • ontvang je jouw Word-document met feedback via opmerkingen in de kantlijn met daarin uitleg over de regels en richtlijnen, vragen over je tekst en suggesties. Via wijzigingen bijhouden verbeter ik tik- en interpuctiefouten en voer ik kleine wijzigingen door. 
  • bespreken we (online of telefonisch) jouw vragen en mijn bevindingen in een gesprek van ongeveer een uur.

 

Heb je mijn feedback verwerkt, ook hiervoor geldt jij bepaalt wat je gebruikt, dan bekijk ik je aanpassingen. 


Bij dit pakket bekijk ik een of twee keer je inhoudelijke aanpassingen en een of twee keer je tekstuele aanpassingen.

Wil je een extra keer naar je veranderingen laten kijken, kan dat natuurlijk. Dan overleggen we hierover.

Waarom Tekst in Detail?

Precies & Persoonlijk

Mijn werkwijze is precies en mijn benadering is persoonlijk. Respect voor jou en jouw verhaal staat daarbij centraal.

Jouw verhaal blijft van jou

Jouw manuscript is en blijft jouw verhaal. Ik denk met je mee en hou daarbij rekening met jouw eigenheid als schrijver en met je schrijfstijl.

Leerzaam

Ik streep niet zomaar weg wat 'fout' is, maar geef een heldere uitleg. Daarmee verbeter je niet alleen je manuscript, maar leer je ook beter schrijven!


Wat kost een Kort Verhaalpakket?

Het kort verhaalpakket kost € 217,50 voor maximaal 4000 woorden. 

Iedere 1000 woorden meer kost € 44,50 extra.

 

 

Ik maak gebruik van de kleineondernemersregeling (KOR) en reken geen btw.

 

 

 

Extra informatie:

Omdat we beiden zo in het verhaal zitten, bestaat er een gerede kans dat we kleine fouten, of erger, over het hoofd zien. Ik raad daarom aan om, als je zelf wil uitgeven, een corrector je zetproef te laten corrigeren.

Als je het manuscript aanbiedt aan een uitgever zal deze waarschijnlijk (ook) redactie doen. Daarmee waarborgt de uitgever dat het volgens zijn richtlijnen en passend binnen zijn fonds wordt uitgegeven. Zo komen ook de kleine onvolkomenheden aan het licht, dat maakt een correctieronde na onze redactie niet noodzakelijk.


Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.