Bondige Tekstredactie

schaven en schrappen

Waarom?

Ben je een ervaren schrijver of hebben een of meerdere professionele proeflezers je manuscript van feedback voorzien en daarbij ook hun licht laten schijnen op de opbouw van je tekst en je schrijftechniek, dan heb je wellicht voldoende aan bondige tekstredactie waarbij we vooral aan je verhaal schaven en schrappen om het te laten groeien.

 

Je kunt ook kiezen voor bondige tekstredactie als je na mijn uitgebreide tekstredactie veel wijzingen hebt aangebracht of teksten hebt herschreven. Daarnaast ziet een redacteur bijna altijd nieuwe aandachtspunten als de feedback op de eerste redactieronde is verwerkt. Iets met bomen en een bos ;-).

 

Twijfel je welk type redactie het best bij jou en je verhaal past, dan raad ik de gedetailleerde eerste indruk aan. Dan kunnen we overleggen wat het meest geschikt is.

Waar kijk ik naar?

-> Overbodige woorden, stopwoorden, herhaling van woorden

-> Spreekwoorden, Gezegden en Uitdrukkingen

-> Consequent dezelfde spelling van namen, woorden etc.

-> Correcte zinsbouw

-> Dubbele of Weggevallen woorden


Tevens kijk ik naar

-> Interpunctie en Hoofdletters
-> Stijlfouten

-> Spelling en Grammatica

Wat krijg je?

Vooraf bespreken we in een (online of telefonisch) kennismakingsgesprek je wensen en de mogelijkheden. Daarna ontvang je een offerte. 

 

Voor ik begin met de redactie ontvang je een korte vragenlijst over je verhaal. Deze gebruik ik als leidraad tijdens mijn werkzaamheden. 

 

Ik neem in een keer het hele document door en daarna:

  • ontvang je jouw Word-document met feedback via opmerkingen in de kantlijn met daarin uitleg over de regels en richtlijnen, vragen over je tekst en suggesties. Via wijzigingen bijhouden verbeter ik tik- en interpunctiefouten en voer ik kleine wijzigingen door. 
  • ontvang je een pdf met uitleg over hoe je kunt werken met wijzigingen bijhouden en opmerkingen in de kantlijn.
  • bespreken we (online of telefonisch) jouw vragen en mijn bevindingen in een gesprek van ongeveer een half uur.
Heb je meer vragen of wil je je aanpassingen aan me voorleggen dan kun je een extra redactieronde afnemen (basisredactie) of aangeven dat je mijn uurtarief wil betalen voor de tijd die ik nodig heb om de extra vragen te beantwoorden.

Waarom Tekst in Detail?

Precies & Persoonlijk

Mijn werkwijze is precies en mijn benadering is persoonlijk. Respect voor jou en jouw verhaal staat daarbij centraal.

 

Jouw verhaal blijft van jou

Jouw manuscript is en blijft jouw verhaal. Ik denk met je mee en hou daarbij rekening met jouw eigenheid als schrijver en met je schrijfstijl.


Leerzaam

Ik streep niet zomaar weg wat 'fout' is, maar geef een heldere uitleg. Daarmee verbeter je niet alleen je manuscript, maar leer je ook beter schrijven!


Wat kost bondige tekstredactie?

  • Tot 20.000 woorden: € 54,- + € 15,50 per 1000 woorden
  • Vanaf 20.000 woorden: € 15,50 per 1000 woorden

Ik maak gebruik van de kleineondernemersregeling (KOR) en reken geen btw.

Liever redactie op maat?

Redactie op maat behoort vanzelfsprekend ook tot de mogelijkheden, neem contact met me op om dit in een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek door te nemen.

Extra informatie:

Er zijn nu een of twee redactierondes gedaan. Hoe meer correcties en aanpassingen er door een redacteur gedaan moeten worden, hoe groter de kans is dat niet alle fouten of verbetermogelijkheden gezien zijn. Daarnaast verander je zelf dingen in je tekst waardoor er nieuwe fouten kunnen ontstaan. Ik raad daarom aan om bij meer dan 25 aanpassingen per 1000 woorden nog een tekstredactieronde te laten doen door mij of een andere redacteur en, als je zelf wil uitgeven, om een corrector je zetproef te laten corrigeren.

 

Als je het manuscript aanbiedt aan een uitgever zal deze waarschijnlijk (ook) redactie doen. Daarmee waarborgt de uitgever dat het volgens zijn richtlijnen en passend binnen zijn fonds wordt uitgegeven. Zo komen ook de kleine onvolkomenheden aan het licht, dat maakt een tweede redactieronde of tekstcorrectie na onze redactie niet noodzakelijk.


Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.