Basisredactie

puntjes op de i

Alleen in combinatie met uitgebreide en/of bondige tekstredactie. Inbegrepen bij de pakketten.

Waarom?

Tijdens het verwerken van feedback en het doen van aanpassingen sluipen er altijd kleine fouten in je tekst. Een letter die is blijven staan, een spatie te veel of te weinig, een dubbel woord, een zin die net nog niet prettig leest of herhaling van een woord omdat je tekst hebt aangepast.

Daarnaast is het zo dat hoe meer aanpassingen een redacteur moet doen, hoe groter de kans is dat er foutjes of verbetermogelijkheden in je tekst blijven zitten.

 

Tijdens de basisredactie vis ik zoveel mogelijk van deze onvolkomenheden uit je tekst. De laatste puntjes op de i worden gezet.


Waar kijk ik naar?

-> Tikfoutjes

-> Dubbele of Weggevallen woorden

-> Herhaling van woorden

-> Hoofdstuknummering

-> Interpunctie en Hoofdletters 

-> Stijlfouten

-> Spelling en Grammatica


 

Als me iets anders opvalt, zal ik dit zeker aangeven.

Wat krijg je?

In jouw tekst verbeter ik de foutjes en als het nodig is zal ik ook een opmerking plaatsen. Ik neem in een keer het hele document door.

 

Heb je enkele korte vragen over je aanpassingen, dan kun je die natuurlijk gewoon stellen. 
Heb je meer dan tien vragen, dan kun je een tweede basis redactieronde afnemen of aangeven dat je mijn uurtarief wil betalen voor de tijd die ik nodig heb om de extra vragen te beantwoorden.

Waarom Tekst in Detail?

Precies & Persoonlijk

Mijn werkwijze is precies en mijn benadering is persoonlijk. Respect voor jou en jouw verhaal staat daarbij centraal.

 

Jouw verhaal blijft van jou

Jouw manuscript is en blijft jouw verhaal. Ik denk met je mee en hou daarbij rekening met jouw eigenheid als schrijver en met je schrijfstijl.


Leerzaam

Ik streep niet zomaar weg wat 'fout' is, maar geef een heldere uitleg. Daarmee verbeter je niet alleen je manuscript, maar leer je ook beter schrijven!


Wat kost basisredactie?

  • Tot 20.000 woorden: € 54,- + € 8,50 per 1000 woorden
  • Vanaf 20.000 woorden: € 8,50 per 1000 woorden

 

Ik maak gebruik van de kleineondernemersregeling (KOR) en reken geen btw.

Liever redactie op maat?

Redactie op maat behoort vanzelfsprekend ook tot de mogelijkheden, neem contact met me op om dit in een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek door te nemen.

Extra informatie

Omdat we beiden zo in het verhaal zitten bestaat er een gerede kans dat we kleine fouten, of erger, over het hoofd zien. Ik raad daarom aan om, als je zelf wil uitgeven, een corrector je zetproef te laten corrigeren.

 

Als je het manuscript aanbiedt aan een uitgever zal deze waarschijnlijk (ook) redactie doen. Daarmee waarborgt de uitgever dat het volgens zijn richtlijnen en passend binnen zijn fonds wordt uitgegeven. Dan komen ook de kleine onvolkomenheden aan het licht, dat maakt een correctieronde na onze redactie niet noodzakelijk.


Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.