CURSUS

Schrijf een pakkend verhaal

op dit moment is inschrijven niet mogelijk

Inschrijven voor 'Schrijf een pakkend verhaal', de unieke schrijfcursus van Tekst in Detail, kan binnenkort. De cursus start in september.  

 

Tijdens de cursus leg je een stevige theoretische basis. De theorie toets je aan de hand van theoretische opdrachten en pas je vervolgens toe op je eigen verhaal.

 

Op alle opdrachten, de theoretische en die voor je eigen verhaal, krijg je feedback. Als afronding van de cursus worden 2000 woorden inhoudelijk en tekstueel geredigeerd.

In deze situaties past ‘Schrijf een pakkend verhaal’ bij jou:


 Je hebt al een of enkele boeken of korte verhalen uitgegeven en wil nu een verdiepingsslag maken om een nog beter boek te publiceren.


✅ Je hebt de eerste versie van je verhaal (bijna) klaar en wil graag theoretische kennis opdoen en tegelijk aan je manuscript werken en zo een verhaal leren schrijven dat de lezer raakt.


 Je hebt een verhaalidee, maar weet niet hoe je dat uit moet werken en wil hulp om een inhoudelijk sterk én prettig leesbaar verhaal te schrijven.


✅ Je loopt vast tijdens het schrijven van je manuscript en wil begeleiding tijdens het schrijfproces en gelijktijdig de theorie achter het schrijven van een pakkend verhaal leren. 


✅ Je wil meer kennis over het schrijven van fictie en verhalende non-fictie, hier in de praktijk mee oefenen en daarmee pakkende verhalen leren neerzetten.


Er zijn in september weer 10 plekken. Dus wees er snel bij.

Wat leer je?

In vijf modules van zes lessen nemen we de belangrijkste elementen van fictie en verhalende non-fictie door. Zoals: doelgroep, genre, spanningsboog, personages, perspectief, alinea-indeling & witregels en open of gesloten einde.

 

Daarnaast behandelen we meerdere punten die van belang zijn voor een pakkend verhaal. Zoals actief schrijven, show, don't tell, herhaling vermijden en variatie in zinslengte en opbouw. Een belangrijk onderdeel van de cursus is het schrijven van dialogen, daar wijden we een hele module aan.

 

Iedere les bevat één of meer onderwerpen, in totaal behandelen we dus meer dan dertig elementen die met schrijven te maken hebben.

 

Bij iedere module zitten theoretische opdrachten en een opdracht voor je eigen korte verhaal of manuscript. Hierop krijg je persoonlijke feedback en als klap op de vuurpijl wordt je verhaal of een deel van je manuscript geredigeerd (maximaal 4000 woorden).

 

Zo wordt inzichtelijk wat je al goed doet en waar nog ruimte is voor verbetering.


Wat heb je bereikt na iedere module?


Wat krijg je?

Wanneer

De cursus start weer in september en duurt 20 weken. Inschrijven is nog niet mogelijk.

 

Je ontvangt iedere drie weken een nieuwe module met zes lessen. Je hebt ruim twee weken om de theorie door te nemen en de opdrachten te maken. Daarna lever je de opdrachten in voor feedback.

 

Voor het maken van de eindopdracht heb je een weekje extra. 

 

De feedback op de modules ontvang je enkele dagen later in je mailbox, de geredigeerde eindopdracht ontvang je binnen twee weken in je mailbox.

 

Alle belangrijke datums vind je in het overzicht op de afbeelding.


Hoelang

Per week ga je 3 tot 6 uur aan de slag met de cursus – denk aan het doornemen van de theorie, het maken van de opdrachten en het bekijken van de feedback die je ontvangt. Daarnaast zijn er twee 1-op-1-gesprekken.

 

Verder kan je natuurlijk net zoveel tijd besteden aan het schrijven en herschrijven van je eigen manuscript als je zelf wil. 

reviews


Waar en Hoe?

Je volgt de online cursus op je eigen werk- of schrijfplek, het enige wat je nodig hebt, is een apparaat waarop je mails kan ontvangen, pdf’s kan lezen en met MS Word kan werken. We hebben op Facebook een community, maar het is niet verplicht om daaraan deel te nemen.


Je ontvangt de theorie als pdf-bestanden en de opdrachten ontvang je in Word. De bestanden blijven van jou en je kan de theorie en de opdrachten dus ook voor volgende manuscripten gebruiken.

 

Na module 3 en na de eindopdacht kan je een coachingsgesprek inplannen, dit is online (videobellen) of telefonisch. (De gesprekken zijn niet verplicht.)

 

Heb je vragen over de theorie of de opdrachten, dan kan je deze aan mij stellen via de mail of via WhatsApp en onderling kan je overleggen in de community. 

De prijs

De cursus ‘Schrijf een pakkend verhaal’ kost € 777,- (exclusief 21% btw*).

Daarvoor krijg je:

  • 5 theoretische modules met 6 lessen. Meer dan 40 onderwerpen komen aan bod. 
  • Feedback op de opdrachten van de vijf modules en inhoudelijke en tekstuele redactie van de eindopdracht, inclusief een uitgebreid verslag
  • 2 1-op-1-gesprekken waarin we je manuscript en (de feedback op) de opdrachten bespreken en waarin jij je vragen kan stellen over schrijven en alles wat ermee te maken heeft
  • 20 weken lang de mogelijkheid op je vragen per mail of app te stellen

Zo leer je niet alleen de theorie, maar leer je ook in de praktijk hoe je een verhaal goed op papier zet.* Ben je ondernemer of word je binnen 5 jaar ondernemer dan kan je de btw in veel gevallen terugvragen. 

Combipakket

Wil je na de cursus doorpakken? Laat dan je manuscript inhoudelijk redigeren. Je verhaal staat daarna als een huis en je kan je focussen op de tekstuele kant.

Als je van tevoren kiest voor de combinatie van ‘Schrijf een pakkend verhaal’ en inhoudelijke redactie krijg je een aantrekkelijke korting!

Wat houdt inhoudelijke redactie in?

Je volledige manuscript (maximaal 70.000 woorden) wordt na de cursus inhoudelijk geredigeerd. Ik werk daarbij met opmerkingen in de kantlijn en wijzigingen bijhouden in het document. In de opmerkingen geef ik aan wat er niet klopt, leg ik uit waarom het niet klopt en krijg je suggesties om je manuscript te verbeteren. In de tekst voer ik kleine wijzigingen door, door dit te doen met wijzigingen bijhouden aan kan jij als auteur zien wat ik doe en de wijziging weigeren of accepteren.

Daarnaast krijg je:
- Een intakegesprek (mag ook per mail)
- Een vragenlijst over (de nieuwste versie van) je manuscript
- Een uitgebreide rapportage met de bevindingen 
- Een pdf met uitleg over werken met wijzigingen bijhouden en opmerkingen in de kantlijn in Word
- Een feedbackgesprek van ongeveer een uur (mag ook per mail)

Wil je meer informatie over inhoudelijke redactie? Kijk even op de op het tabblad ‘inhoudelijke redactie’ of stel je vragen per mail of in een berichtje.


Het tarief voor het combinatiepakket is € 1497.-.


Het combipakket is al voordeliger voor manuscripten vanaf 45.000 woorden. 

Is je manuscript omvangrijker dan 70.000 woorden dan betaal je €12,50 per 1000 woorden bij.

 

Inschrijven

Inschrijven voor 'Schrijf een pakkend verhaal' kan op dit moment nog niet weer! 

Meld je aan via de knop hieronder. We starten in september.

 

Er zijn straks 10 plekken. Dus wees er snel bij. Wil je op de hoogte gehouden worden, mail me dan even. 

Dit vonden andere auteurs van onze samenwerking


Dus ben jij schrijver – beginnend of gepubliceerd – en:

✅ schrijf je graag fictie of verhalende non-fictie? Denk aan thrillers, (spannende) romans en (auto)biografieën.

✅ ben je geïnteresseerd in het verbeteren van je schrijftechniek?

✅ wil je de geleerde theorie gelijk toepassen in de praktijk?

✅ ben je op zoek naar iemand die je stimuleert, inspireert en enthousiasmeert?

✅ wil jij persoonlijke feedback op je schrijfwerk en de cursusopdrachten?

 

Dan is deze cursus perfect voor jou!

contactformulier

Heb je vragen over de cursus? Wil je overleggen of de cursus geschikt is voor jou? Of wil je op de hoogte blijven van nieuwe startmomenten?

 

Stuur me dan een mailtje. Ik beantwoord je vragen graag.

 

cursus@teksindetail.nl

 

 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.